تاریخچه ی راهسازی
تاریخچه ی راهسازی و پیشرفت آن با جابجایی انسان ها و چارپاهایی که برای حمل و نقل بار از آن ها استفاده می شده به وجود آمده است.
گونه ی اولیه ی حمل و نقل جاده ای با استفاده از اسب ،گاو نر و حتی انسان به وجود آمده که با خود Tکالا و اشیاء را در مسیری حمل می کرده اند.در عصر نو سنگی انسان ها برای عبور و مرور در دشت های وسیع و باز نیازی به ساختن راه نداشتند.
اولین پیشرفت در امر راهسازی به زمانی برمی گردد که نیاز به عبور از محل های کم عمق رودخانه ها،گذرگاه های کوهستانی و گذر از باتلاق ها احساس می شد.پیشرفت های نخستین در راهسازی با قطع وسیع درخت ها و جابجایی سنگ های بزرگ در گذرگاه های خاص شکل گرفت.با افزایش تجارت و بازرگانی جاده ها مسطح و عریض تر گردیدند تا با شرایط حمل و نقل انسان و حیوان وفق داده شوند. برخی از این راه های ابتدایی اندک اندک به شبکه های گسترده ی حمل و نقلی تبدیل گردیدند که ارتباطات گسترده ،مبادلات اقتصادی و حکومت داری را در مقیاس وسیعی رونق بخشیدند.امپراطوری اینکاها در آمریکای جنوبی و اتحادیه ی قبایل ایراکو در آمریکای شمالی از جمله اقوامی هستند که برای اولین بار چنین شبکه های ارتباطی را میان خویش به وجود آوردند.
سنگفرش کردن خیابان ها برای اولین بار در چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح در شهرهای تمدن ایندوس واقع در شبه جزیره ی هند رواج یافت .از جمله ی این شهر ها می توان به هاراپان و موهنجو-دارا اشاره کرد
حمل و نقل با استفاده از وسایل چرخدار
راه سلطنتی
رومی ها در راهسازی
روش های جدید عمرانی برای ساخت راه در قرن های 18 و 19
پیشرفت در روسازی راه ها:
گذری بر تاریخچه راه و راهسازی در ایران
افول عباسیان
فصل دوم :
صورت تحقیق
2 – 2 – انواع قوس :
2 – 3 – طراحی قوس :
2 – 4 – تعریض :
2 – 5 – حد دید در قوس های افقی :
2 – 6 – محاسبات قوسها :
فصل سوم
طراحی قوس های قائم :
خم های گنبدی
خم های کاسه ای
فاصله دید توقف در قوس های قائم :
فاصله دید توقف در خم های کاسهای
فاصله دید سبقت در قوس های قائم
فصل چهارم
مطالعات روسازی
لایه های روسازی و خواص آنها :
بستر روسازی
آماده سازی بستر روسازی راه :
خاکریزها
خاکبرداری
عمر طراحی و بهرهبرداری:
حجم ترافیک :
قابلیت اطمینان: