امروز: سه شنبه 9 خرداد 1402
یکی از مباحث بسیار مهم در شبکه های کامپیوتری موضوع امنیت Security ) می باشد حتی می توان مدعی شد که امنیت دشوارترین بخش پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری می باشد چون دامنه آن شامل تمام اجزاء آن شبکه می باشد
دسته بندی مقالات ترجمه شده isi
بازدید ها 1,631
فرمت فایل doc
حجم فایل 1.133 مگا بایت
تعداد صفحات فایل 18
28,800 تومان
سمیناردرس امنیت: امنیت در شبکه های کامپیوتری

   مقدمه :

        شاید شما برای پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری هزینه های زیادی را صرف کرده باشید اما یک نقص کوچک در ایمنی سیستم می تواند همه اقدامات و هزینه های شما را بر باد دهد .

به طور کلی موضوعات مطح شده در حوزه شبکه های کامپیوتری به سه شاخه کلی تقسیم می شوند که عبارتند از :

-         مهندسی ترافیک ( Traffic Engineering  ) : که شامل مسائل مربوط به تکنولوژیهای پیاده سازی یک شبکه ، هدایت مناسب بسته ها و... می باشد .

-         مدیریت شبکه ( Network Management ) : که شامل مباحث مربوط به مدیریت ، نظارت و مانیتورینگ شبکه ها با استفاده از پروتکلهایی مانند SNMP می باشد .

-         امنیت شبکه ( Network Security ) : که به مسائل مربوط به امن ساری شبکه مانند امن سازی ارتباطات ، پروتکلها و ... می پردازد .

امنیت شبکه در برگیرنده عناوین و موارد بسیار گسترده است و با مشکلات و معضلات متعددی سر و کار دارد .

        در این مقاله به طور مختصر به بحث درباره مسائل مختلف در حوزه امنیت در شبکه های کامپیوتری می پردازیم . ابتدا اهداف اصلی پیاده سازی امنیت در شبکه های کامپیوتری و سپس انواع حملات و بعد از آن روشهای رمزنگاری اطلاعات را بررسی خواهیم کرد .


1-1             اهداف اصلی امنیت 

     قبل از ورود به دنیای امنیت در ابتدا باید ببینیم یک شبکه امن چیست و در واقع اهداف اصلی امنیت چیست . در یك عبارت ساده می توان امنیت را " اطمینان از در عدم دسترسی افراد غیرمجاز و جلوگیری از دستكاری در پیام های محرمانه دیگران " تعبیر كرد .

    در بدو ورود به دنیای امنیت با سه مفهوم کلیدی و اصلی مواجه می شویم که در واقع به عنوان اهداف اصلی امنیت شناخته می شوند و تمام تمهیداتی که برای تامین امنیت اطلاعات و سیستمها و شبکه های  کامپیوتری اتخاذ می شوند برای رسیدن به این سه هدف مهم می باشد . این سه عامل عبارتند از :

1-    محرمانگی (  Confidentiality  ) : محرمانگی به این معناست که اطلاعات و سیستمها فقط و فقط توسط افراد مجاز قابل دسترسی می باشد . 

2-   یکپارچگی یا تمامیت (  Integrity ) : یکپارچگی به این معناست که اطلاعات و سیستمها فقط و فقط توسط افرا مجاز قابل تغییر می باشد .

3-  دسترس پذیری ( Availability  ) : دسترس پذیری به این معناست که اطلاعات و سیستمها در هر زمان که نیاز باشد توسط کاربران مجاز قابل دسترس باشد .

1      مقدمه         1  

    1-1    اهداف اصلی امنیت            2

    1-2    تهدیدهای امنیتی    3

    1-3    مسائل طراحی           5

   1-4     روشهای سنتی رمزنگاری         6

   1-5     دو اصل اساسی در رمزنگاری          7

   1-6    روشهای مدرن  رمزنگاری       8

    1-6-1  انواع سیستم های رمزنگاری مدرن   9

    1-6-2   الگوریتمهای رمزنگاری متقارن    10

    1-6-3  الگوریتمهای رمزنگاری نا متقارن     11

   2    دیوار آتش            12

   3   خلاصه          14

فهرست منابع        15

فایل های مرتبط ( 24 عدد انتخاب شده )

بالا