در اینترنت همانند سایر شبكه های كامپیوتری از پروتكل های متعدد و با اهداف مختلف استفاده می گردد. هر پروتكل از یك ساختار خاص برای ارسال و دریافت اطلاعات (بسته های اطلاعاتی ) استفاده نموده و ترافیك مختص به خود را در شبكه ایجاد می نماید . HTTP (برگرفته از Hyper Text Transfer Protocol) ، یكی از متداولترین پروتكل های لایه application است كه مسئولیت ارتباط بین سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان وب را برعهده دارد.
در ادامه با پروتكل فوق بیشتر آشنا خواهیم شد.
پروتكل HTTP چیست ؟
دنیای شبكه های كامپیوتری دارای عمری چند ساله است و بسیاری از كاربران ، ضرورت استفاده از شبكه را همزمان با متداول شدن اینترنت در اوایل سال 1990 دریافتند . عمومیت اینترنت، رشد و گسترش شبكه های كامپیوتری را به دنبال داشته است . اینترنت نیز با سرعتی باورنكردنی رشد و امروزه شاهد ایجاد ده ها میلیون وب سایت در طی یك سال در این عرصه می باشیم .
تمامی وب سایت های موجود بر روی اینترنت از پروتكل HTTP استفاده می نمایند . با این كه پروتكل HTTP با استفاده از پروتكل های دیگری نظیر IP و TCP ماموریت خود را انجام می دهد ، ولی این پروتكل HTTP است كه به عنوان زبان مشترك ارتباطی بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده وب به رسمیت شناخته شده و از آن استفاده می گردد . در واقع مرورگر وب صدای خود را با استفاده از پروتكل HTTP به گوش سرویس دهنده وب رسانده و از وی درخواست یك صفحه وب را می نماید.
به منظور انجام یك تراكنش موفقیت آمیز بین سرویس گیرندگان وب ( نظیر IE ) و سرویس دهندگان وب ( نظیر IIS ) ، به اطلاعات زیادی نیاز خواهد بود . پس از handshake پروتكل TCP/IP ، مرورگر اطلاعات گسترده ای را برای سرویس دهنده وب ارسال می نماید ....