مقدمه
در دنیای امروز با افزایش جمعیت و رشد شهرها ضرورت برقراری ارتباط مفید و موثر بیش از پیش احساس می شود و همواره تغییر و تحول چشمگیری در این خصوص از سوی صاحبان صنعت ارتباطات در جهان صورت می گیرد. پیدایش ابزارهای ارتباطی اولیه نظیر مورس و تلگراف سبب شد تا انسان ها خود را به یکدیگر نزدیکتر کنند و اختراع تلفن باعث گردید این نزدیکی بیشتر احساس شود. تلفن یک پدیده خارق العاده در جهان ارتباطات از دیرباز مطرح بوده و تا ابد باقی خواهد ماند. سرانجام با به میان آمدن رایانه و آرپانت یا اینترنت امروزی افق جدیدی در عرصه ی ارتباطات گشوده شد و به همین بهانه شبکه های ارتباطی پدیدار شدند. گسترش جوامع اداری باعث شد شبکه های رایانه ای نیز رشد چشمگیری پیدا کرده و امروزه شاهد یک نبرد واقعی در این زمینه باشیم.
مبحث شبکه بسیار گسترده و پیجیده است. اما ما در اینجا به بررسی شکل نوینی از شبکه های رایانه ای و ارتباطی تحت عنوان Wireless یا بی سیم خواهیم پرداخت. فن آوری بی سیم مدتهاست که مورد استفاده قرار می گیرد. برقراری ارتباط تلفن همراه، بین شهری و یا بین المللی و نیز برقراری ارتباط بین یگان های نظامی گوشه ای از این فن آوری است. اما تبادل اطلاعات از یک محل به محل دیگر دسترسی جدیدی در دنیای بدون سیم فراهم آورده و هرروز بر دامنه کاربران آن افزوده می شود.
تشریحی برشبکه
انواع شبکه هایwirelessوکاربرد ان
مشکلات مربوط به امواج رادیویی
تقسیم بندی سیستم های wireless
فصل اول مفاهیم پایه ارتباطات
فصل دوم wi-fi
فصل سوم wimax
فصل چهارم مقایسه wimax-wi-fi
نتیجه گیری
در آینده ای بسیار نزدیک با توجه به رشد نیازهای کاربران و سرویس هایی که می توان از طریق این شبکه ها ارائه نمود، مطابق آنچه در شکل زیر نشان داده شده است، از این تکنولوژی در کلیه قسمتهای شبکه اعم از توزیع و دسترسی استفاده می شود.
یعنی WiMax به علت امکان برقراری ارتباط با تجهیزاتی مبتنی بر Wi-Fi می تواند در هر قسمت مورد استفاده قرار گیرد. به طور مثال در برخی از قسمت ها لازم است از باندهای فرکانسی دارای مجوز استفاده نمود که به جای تکنولوژی Wi-Fi از WiMax استفاده می شود. همچنین در نقاطی که کیفیت سرویس در شبکه مد نظر می باشد نیز می توان از این تکنولوژی استفاده نمود.