این فایل فهرست ندارد
تحقیق یادگیری و رابطه آن با مطالعه در حجم 17 صفحه و در قالب word و قابل ویرایش و دارای منابع و با قسمتی از متن زیر:
مفاهیم یادگیری
- تعریف یاد گیری : فرآیند یا فعل وانفعالی است كه بر اثر تمرین ، دگرگونیهای تدریجی ونسبتاً پایداری را در رفتار موجود زنده پدید می آورد . این فرایند مانند ادراك كردن وتجربه های حسی وعینی به طور مستقیم محسوس و مشهود نیست ، بلكه از دگرگونیهای رفتاری برداشت و استنتاج می شود . فرهنگ و آموزش و پرورش هر ملتی در پرتو یاد گیری شكل ونظم مشخصی به خود گرفته است درجهان امروز هر كشوری كه نظام یاد گیری و آموزش پیشرفته تری دارد نیرومند تر وكامیاب تر است .
-عوامل موثر در یاد گیری :
1- رشد طبیعی : منظور رشد بدنی وروانی است
2- زمینه معلوماتی : شاگرد هنگامی می تواند درس جدیدی را بیاموزد كه زمینه آن را داشته باشد .
3- انگیزه : میل ورغبتی است كه برای رسیدن به هدفی در فرد بوجود می آید شاگردی كه انگیزه ای برای مطالعه ندارد به طور مسلم پیشرفت وموفقیتی نخواهد داشت .
4- توجه1 : متمركز ساختن حواس برای فهمیدن موضوع یاد گیری است
5- ادراك2 : معنا بخشیدن به محرك هایی است كه به حواس ما می رسند .
6- پاداش3 : یكی ازعوامل موثر دریاد گیری است ، برای اینكه عادت مطلوب در فرد ایجاد می شود باید تقویت بی درنگ پس از ظهور محرك اعمال گردد واگر درانجام آن تاخیر شود رابطه میان محرك و پاسخ گسسته می گردد.
7- تنبیه4 : از عوامل موثر در یاد گیری بشمار می آید وبه هر عمل یا رفتاری اطلاق می شود كه دلسردی وناخشنودی یاد گیرنده را فراهم می آورد .
8- روش سراسری : یاد گیری سراسری[1] موثر تر از یادگیری بخشی یا پاره ای است.
9- تمرین : یادگیری نیاز به تمرین وتكرار فراوان دارد . زیرا بدون تمرین لازم یادگیری به صورت شایسته حاصل نمی شود .
راهبردهای مطالعه ویاد گیری
- روش اس كیو 4 آریا روش پس ختام
یكی از روشهای موفق بهبود مطالعه ویادگیری روش اس كیو 4 آر یا روش پس ختام است ( توماس ورابینسون 1979).
اس كیو 4 آر از حروف اول شش مرحله آن تشكیل یافته است 1- خواندن اجمالی یا پیش خوانی 2- سوال كردن 3- خواندن 4- تفكر 5- از حفظ گفتن 6- مرور كردن
= روش مردر
روش جدید تر مطالعه ویاد گیری روش مرور نام دارد . ( دانسرو 1985) مردر از حروف اول شش مرحله آن تشكیل یافته است .
1- حال وهوا 2- درك وفهم 3- یاد آوری 4- كشف وهضم 5- بسط و گسترش 6- مرور وپاسخ دادن
= روش مشاركتی : باهم مطالعه كردن یكی از روشهای شناخته شده و موثر یادگیری در میان دانش آموزان ودانشجویان بوده است در این روش یاد گیرندگان به صورت دونفری باهم كار می كنند به نوبت خلاصه مطالبی راكه می خوانند برای هم می گویند .
= روش پرسیدن دو جانبه :
روش دیگری كه به افزایش سطح فراشناخت وبه بهبود روش مطالعه كمك میكند روش پرسیدن دو جانبه یا پرسیدن متقابل است این روش را ماترو 1979) ابداع كرده است این روش وسیله ای است كه به كمك آن طرح سوال از جانب یاد گیرندگان افزایش می یابد[2].
- تحقیق عبارت است از یك عمل منظم كه در نتیجه آن پاسخ هایی برای سوال های مورد نظر ومطرح شده در موضوع تحقیق بدست می آید . این چنین پاسخ ها ممكن است كلی و ذهنی ، نظیر یافته های تحقیقات بنیادی یا برعكس قابل لمس و ویژه مانند یافته های تحقیقات كاربردی[3] باشد كه درهر حال محقق سعی دارد حقایقی را آشكار كند و بر اساس تعبیر و تفسیر این حقایق به دانشی نودست یابد . درحوزه آموزش و پرورش ما از تحقیق درامردرك و شناخت بهتر فرد ، درك وشناخت بهتر روال آموزش و یاد گیری وخلاصه ، جهت یافتن شرایطی كه در آن ، این روال ( آموزش ویاد گیری ) به بهترین وجه به ثمر می رسد ، استفاده می كنیم .