مبانی نظری و پیشینه تحقیق سلامت اجتماعی(فصل دوم تحقیق)
توضیحات: فصل دوم تحقیق کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو تحقیق
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سلامت از واژه هایی است كه بیشتر مردمان با آنكه اطمینان دارند معنای آن را می دانند، تعریفش رادشوار می یابند. درفرهنگ های گوناگون تعریف های بسیاری ازسلامت شده است، در فرهنگ وبستر سلامت وضع خوب و عالی بدن، اندیشه و روح وبویژه بركنار بودن ازدرد یابیماری جسمی تعریف شده است. در فرهنگ آكسفورد به معنی وضع عالی جسم یا روح و حالتی كه اعمال بدن به موقع وبه گونه موثرانجام شودآمده است. جالینوس سلامت را عبارت ازوجود نسبت معینی ازعناصر گرمی، سردی، رطوبت و خشكی تعریف می كند.
از نظر پاتنام (1993)، جامعهی مدنی موفق، عموماً با رابطه نیرومند افقی میان اعضا شناخته می شود و برابری یکی از اساسی ترین ابزارهای جامعه مدنی به شمارمیرود؛ بنابراین،نابرابری های افراد و گروههای اجتماعی مختلف در بعد سلامت، دو مورد از جنبه های مهم ارزیابی سلامت جمعیت قلمداد میشود (لوچنر ، کواچی و کندی؛ 1999). جوامع نیز همواره تلاش میکنند جنبههای مذکور را در تدوین برنامههای کلان خود منظور دارند. از اینرو، در پیش نویس اولیه نظامنامه سلامت اجتماعی وزارت بهداشت کشور، سلامت اجتماعی وضعیت رفتارهای اجتماعی (مورد انتظار) فرد را شامل می شودکهاثراتشناختهشدهومثبتیبرسلامتجسمیوروانیویداردوموجبارتقایسازگاریاجتماعیوتعاملفردبامحیطپیرامونودرنهایتایفاینقش مؤثر در تعالی و رفاه جامعه میشود (دماری و همکاران، 1389)
برخی ازمحققان این مفهوم رانوعی توانایی درنظرگرفتهاند؛ برای مثال، کییز وشاپیرو(2004) به توانایی فرددر تعامل موثر با دیگران و اجتماع به منظورایجادروابط ارضا کننده شخصی و به انجام رساندن نقش های اجتماعی ، عنوان سلامت اجتماعی را می دهند. کییز (2004) عملکردخوب درزندگی را چیزی بیش از سلامت روانی هیجانی و شامل تکالیف وچالش های اجتماعی می داند.بهعبارت دیگر، سلامت اجتماعی را ارزیابی و شناخت فرد از چگونگی عملکردش در اجتماع، کیفیت روابطش با افراد و گروه های اجتماعی که عضوی از آنهاست معرفی نموده است.میزان مهارت وعملکرد اجتماعی و توانایی شناخت هر شخص از خود به عنوان عضوی از جامعه ایبزرگتر