مبانی نظری و پیشینه پژوهش اختلال ADHD یا بیش فعالی و نقص توجه در 23 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم تحقیق کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو تحقیق
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
توجه: این فایل براساس DSM-5 تهیه شده است.
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مقدمه
یکی از رایجترین اختلالات دوران کودکی که توجه روانشناسان و روانپزشکان را به خود جلب کرده، اختلال کم توجهی- بیشفعالی می باشد (بوسینگ، ماسون، بل، پورتر و گاروان، 2010). این اختلال در حدود سنین 2 تا 4 سالگی، شروع میشود. اختلال کم توجهی- بیشفعالی در میان كودكان پیشدبستانی به عنوان یك چالش مهم تلقی میشود. این اختلال، سبب بروز مشكلات هیجانی شدید برای كودكان پیشدبستانی و خانواده آنها میشود (کافمن، گلدبرگ-استرن و شاپر، 2009).
اخراج ازمدرسه، ناتوانی در مهار رفتار حركتی، نارسایی توجه، ناتوانی یادگیری، پرخاشگری، مشكلات تحصیلی، آسیبپذیری نسبت به سانحه و... از جمله این مشكلات میباشد. همچنین به فرآیند تحول استعدادها ی ذهنی، مهارتهای عاطفی و اجتماعی كودك نیز آسیب جدی وارد میشود (گرینهیل و هچتمن، 2009). نتایج تحقیقات نشان میدهد كه این كودكان، مشكلات جسمانی و روانی دیگری نیز دارند و مكررا نیازمند استفاده از خدمات مراقبت سلامت هستند (كایلینگ و همكاران، 2008). به نظر میآید كه این اختلال یك مشكل پایدار است كه ممكن است نشانههای آن با افزایش سن از دوران پیش از مدرسه به دوره بلوغ و پس از آن گسترش یابد.
دانشآموزان مبتلا به اختلال کم توجهی- بیشفعالی که درمان مناسب و کافی دریافت نمیكنند با احتمال بیشتری مردود شدن، اخراج از مدرسه، پیشرفت تحصیلی پایین و مشکلات سازگاری اجتماعی و هیجانی را تجربه میکنند.این کودکان ممکن است در یادگیری ناتوان نباشند، بلکه در عملکردهای مربوط به مدرسه مشکل دارند که ناشی از سازماندهی ضعیف، بیتوجهی، تکانشگری، بیشفعالی وحواسپرتی میباشد (کاکاوند، 1392).
این اختلال روند طبیعی و رشد دوران كودكی را با مشكل رو به رو میكند كه در صورت عدم درمان، آمادگی كودك را برای پذیرش آسیبهای روانی و اجتماعی در بزرگسالی افزایش میدهد. تقریباً در یك چهارم كودكان زیر سن مدرسه، مشكلات رفتاری دیده میشود كه اگر این مشكلات از شدت كافی برخوردار باشد و كودك در روابط اجتماعی خود مشكلاتی داشته باشد،تا دورههای بعداز دوران كودكی نیز ادامه خواهد داشت. پایداری نتایج اختلال کم توجهی- بیشفعالی، تا سالهای بعدی و نقایص ناشی از این اختلال، بر نیاز به مداخله زود هنگام برای كودكان پیشدبستانی مبتلا به این اختلال تأكید میكند (انجمن روانپزشکی آمریکا، 2013).
تعریف اختلال کم توجهی- بیشفعالی
در DSM-V نرخ شیوع این اختلال برای بزرگسالان 5/2 درصد است و برای کودکان رقم 5 درصد گزارش شده است.با این وجود رقم محتاطانه 7-3 درصد از کودکان در سنین مدرسه را مبتلایان به این اختلال تشکیل میدهند.به طور کلی احتمالا در هر کلاس عادی یک یا دو کودک با اختلال نارسایی توجه وجود دارد.نشانههای اصلی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی باید قبل از 12 سالگی شروع شود و حداقل در دو موقعیت متفاوت مانند کودکستان،مدرسه،خانه و یا هنگام ارزیابی و معاینه روانشناختی دیده شود(راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM-V)، 2013-2012؛ رضائی، فخرای، فرمند، نیلوفری، هاشمی آذر و شاملو، 1394).
اختلال کم توجهی- بیشفعالی، الگوی پایدار عدم توجه و یا بیشفعالی و رفتارهای تكانشی است كه شدیدتر و شایعتر از آن است كه معمولاً در كودكان با سطح رشد مشابه دیده میشود. برای مطرح كردن این تشخیص باید برخی ازنشانهها پیش از سن 7 سالگی ظاهر شوند. اختلال باید حداقل در دو زمینه وجود داشته باشد و بایستی عملكرد فرد بسته به میزان رشد،در زمینههای اجتماعی، تحصیلی یا شغلی مختل شده باشد. این اختلال در حضور اختلال فراگیر رشد، اسكیزوفرنی و سایر اختلالات سایكوتیك نباید مطرح شود و نیز یك اختلال روانی دیگر،توجیه بهتری برای آن نباشد. همچنین اختلال کم توجهی- بیشفعالی،سندرمیعصب شناختی است كه معمولاً با ویژگیهای تكانشگری، حواسپرتی و بیشفعالی مشخص میشود (انجمن روان پزشكی آمریكا، 2013).
- Bussing, Mason, Bell, Porter &Garvan
. Kaufman., Goldberg- Stern&Shaper
. Greenhill &Hechtman
.Kieling
- American Psychiatric Association